Президент ТК “Західна Черкащина” став членом Громадської ради профільного Комітету ВР

Президента Туристичного кластера “Західна Черкащина” Олександра Файніна включено до складу Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики (IX скликання). Інформація про склад Громадської ради з’явилася на парламентському сайті 29 жовтня 2019 року. Взагалі окрім пана Олександра у Громадській раді зі 102 її членів представлено всього 7 осіб, які тим чи іншим чином причетні до сфери туризму. Це Радник Міністра культури, молоді і спорту України Павло Корнієнко, Генеральний директор Національного заповідника “Софія Київська”, експерт у галузі архітектури, реставрації, будівництва, практик пам’яткоохоронної та музейної справи Неля Куковальська, голова правління «Асоціації індустрії гостинності України» Олександр Лієв, директор ТОВ «Фронт менеджер», голова Української асоціації організаторів видовищних заходів Максим Плахтій, представник правління «Асоціації індустрії гостинності України», екс-очільниця підкомітету ВР з питань туризму та курортів Анна Романова, засновник і директор Welcomer Network Віталій Федорченко та президент Української Асоціації Медичного Туризму Віолетта Янишевська.

“З одного боку, це велика честь бути включеним до складу Громадської ради при Комітеті ВР, але ж, з іншого боку – і велика проблема. Бо виникає питання – як 8% від загальної кількості членів поважної ГР зможуть впливати на прийняття рішень з питань туризму, якщо вони приймаються не менше, ніж третиною голосів присутніх?”, – розповідає Олександр Файнін. – “За словами представників влади, реформи державного менеджменту галузі мають розпочатися у січні 2020-го. Мабуть, тільки тоді ми досягнемо певного результату, коли отримаємо окремий орган державної влади з адекватним бюджетом і міцною командою професіоналів.”

“Хочу поділитися приємними новинами,” – веде далі пан Файнін. – “За останні два місяці маю персональний прогрес: у середині вересня я став експертом Європейської комісії, а через місяць отримав статус Міжнародного радника Європейського Банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Ну, і, звичайно, я є єдиним представником руху туристичних кластерів, який представлений у складі Громадської ради Парламенту. Я впевнений, що маю достатньо досвіду та наснаги пропагувати та просувати ідею кластерного розвитку українського туризму, а також залучати кошти для розвитку бізнесу членів туристичних кластерів. Наразі ініціативна група та залучені міжнародні експерти розробили великий стратегічний документ, завдяки якому представники малого та середнього бізнесу, що працюють у сфері туризму та гостинності матимуть змогу отримати консультації та кошти на створення нових або розширення вже існуючих проектів. Незабаром відбудеться презентація цієї стратегії, про що ми повідомимо додатково на нашому сайті. Отже, працюємо далі.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *