В Умані відбувся Туристичний ярмарок “Західна Черкащина”

27 вересня на честь Міжнародного дня туризму на території Державного історико-архітектурного заповідника “Стара Умань” відбувся Туристичний ярмарок “Західна Черкащина”. Цей захід фінансувався Фондом “Uman Tomorrow” і став першим для новоствореного Туристичного кластеру “Західна Черкащина”.

Учасниками ярмарку стали Уманський державний університет садівництва та Український аграрний ліцей, власники засобів розміщення, зелених садиб і розважальних парків, митці, винороби, а також усі, хто має причетність до туризму краю з Жашківського, Звенигородського, Маньківського, Тальнівського та Уманського районів. Учасники та гості заходу також взяли участь у круглому столі, на якому було презентовано програму діяльності Туристичного кластеру “Західна Черкащина”. В ході обговорення нагальних проблем розвитку туристично-рекреаційної інфраструктури, фахівці галузі погодилися, що  необхідність співробітництва, а також залучення інвестицій є основними питаннями сьогодення.

Почесні гості привітали учасників, зокрема, голова Уманської райради Оксана Супрунець наголосила, що Західна Черкащина є одним з найцікавіших туристичних регіонів нашої країни, і фахівці туристичної галузі мають об’єднатися в туристичний кластер. Також виступали начальник відділу туризму Уманської міськради Анна Ковальова, директор ДІАЗ “Стара Умань” Владислав Давидюк.

Голова Асоціації туризму та гостинності Західної Черкащини, президент Фонду “Uman Tomorrow” Олександр Файнін зазначив, що такі заходи, як туристичний ярмарок, дають змогу переконатися у незворотності процесу створення туристичних кластерів по всій Україні. На його думку, проект “Туристичні кластери 300+” є своєрідним заходом кризового менеджменту на загальнодержавному рівні. І саме один з перших кластерів – туркластер “Західна Черкащина” об’єднає підприємців з 9 районів центру України, що призведе до створення сучасного конкурентоспроможного турпродукту для внутрішнього туризму і надасть поштовх для розвитку туризму в’їзного.

Фонд “Uman Tomorrow” дуже вдячний Кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського державного університету садівництва, ДІАЗ “Стара Умань” та розважально-спортивному комплексу “Амарант” за підтримку і допомогу в організації заходу.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *